ActueelSint-Truiden trekt de kaart van de toekomst! 

Klik hier, en ga mee op een visuele reis doorheen zeven werven die representatief zijn voor het toekomstige Sint-Truiden.

Zo bouwen we een drone-industrie uit in Sint-Truiden! Klik hier, en wees getuige van dit ambitieuze én concrete project. 

Tegoedhuisvuilzakken en GFT-sticker 2015

Elk gezin dat op 1 januari 2015 gedomicilieerd is in onze stad krijgt een jaarlijkse afvalfactuur. Hierin zitten de kosten voor de inzameling en verwerking van het afval van je gezin en het gebruik van het recyclagepark.

Bordeaux huisvuilzakken

In ruil voor je jaarlijkse bijdrage heb je recht op een hoeveelheid huisvuilzakken, in functie van de grootte van je gezin.
- gezin van 1 persoon: 3 rollen kleine bordeaux huisvuilzakken
- gezin van 2 personen: 2 rollen grote bordeaux huisvuilzakken
- gezin van 3 personen: 2 rollen grote bordeaux huisvuilzakken en 1 rol kleine
  bordeaux huisvuilzakken
- gezin van 4 personen of meer: 3 rollen grote bordeaux huisvuilzakken  

Heb je liever grote in plaats van kleine zakken of omgekeerd? Dat kan, 1 rol grote zakken kan je omruilen voor 2 rollen kleine zakken of omgekeerd. Vraag ernaar bij de afhaling.

Gezinnen met een kind/kinderen jonger dan 3 jaar krijgen van het stadsbestuur 1 gratis rol grote bordeaux vuilzakken per kind per jaar. Deze zakken kan je ineens meenemen wanneer je langskomt voor je tegoedzakken. Deze gezinnen ontvangen hierover nog een brief. Gelieve deze mee te brengen bij de afhaling.

Waar en wanneer afhalen?

Je kan je tegoedzakken afhalen op onderstaande locaties en data. Je mag zelf kiezen op welke locatie je je zakken gaat afhalen. Je kan dan ook een GFT-sticker voor 2015 kopen. De GFT-sticker kost 40 euro voor een grote container en 15 euro voor een kleine container. Betalen kan cash of met bancontact.

Centrum
Van dinsdag 24 februari tot en met zaterdag 7 maart 2015
- Dinsdag: 09.00 uur - 11.30 uur en 13.00 uur - 18.30 uur
- Woensdag: 09.00 uur - 11.30 uur en 13.00 uur - 15.30 uur
- Donderdag: 09.00 uur - 11.30 uur en 13.00 uur - 15.30 uur
- Vrijdag: 09.00 uur - 11.30 uur en 13.00 uur - 15.30 uur
- Zaterdag: 09.00 uur - 11.30 uur

Je kan terecht op één van volgende locaties
- Toerisme Sint-Truiden, stadhuis, Grote Markt
- Stadswerkhuis, Schurhovenveld 1032 (Sint-Jorisstraat)
- Administratief centrum, Kazernestraat 13

Deelgemeenten
Op zaterdag 28 februari kan je van 09.00 uur tot 16.00 uur ook terecht op één van volgende locaties:
- Freinetschool Het Wijdeland, Vliegveldlaan 116, Brustem
- basisschool Het Blavierke, Stokstraat 1, Zepperen
- Vrije basisschool ’t Vlindertje, Halingenstraat 49, Velm
- Gemeenschapsbasisschool de Zonnebloem, Zoutleeuwsesteenweg 135, Wilderen
- Parochiezaal Lindehof, Gelinden-Dorp 40, Gelinden

Nieuw dit jaar!                        
Vanaf dinsdag 24 februari kan je je tegoedzakken ook afhalen bij een aantal handelaars en warenhuizen. Daar kan je eventueel ook de GFT-sticker kopen.

Deelnemende handelaars
- Carrefour Market, Luikersteenweg 30
- Carrefour Partner Terbiest, Hasseltsesteenweg 37
- Dagbladhandel De oude Post, René Lambrechtsstraat 26D
- Dagbladhandel Elly en Mario, Tiensesteenweg 313
- Dagbladhandel Cattie Vercruysse, Diesterstraat 40
- AD Delhaize Heers, Nieuwe Steenweg 42, Heers
- In de Rode Engel (Diestpack), Ridderstraat 14
- Eurospar Zepperen, Eynestraat 85
- Aveve, Vliegveldlaan 50
- Pascy groenten en fruit, Hasseltsesteenweg 347
- Superette Karen & Geert, Galgestraat 2
- Superette Roba, Bornstraat 53
- ’t Velmke, Halingenstraat 76
- Drukkerij Vranken, Luikersteenweg 546
- Lamberts BVBA , Diesterstraat 22

Wat meebrengen?                                

Zorg ervoor dat je je elektronische identiteitskaart bijhebt. Deze heb je nodig om je te registreren. Wie zijn identiteitskaart niet bijheeft, kan zijn vuilzakken niet meenemen en ook geen sticker kopen! Mensen die voor hun buren, ouders, … zakken willen meebrengen of GFT-stickers willen kopen, mogen dat, maar moeten de bijhorende identiteitskaarten meebrengen.
Dit geldt ook in de deelnemende winkels en warenhuizen.

Lukt het niet om tijdens bovenvermelde periode langs te komen, dan kan je vanaf dinsdag 10 maart terecht bij het stadsloket in het administratief centrum of bij de deelnemende winkels en warenhuizen. Dit kan nog tot eind 2015.

Opgelet!

Mensen die pas na 1 januari 2015 in onze stad zijn komen wonen, krijgen geen tegoedzakken. Zij krijgen dit jaar ook geen factuur van Limburg.net.

Mensen die gebruik maken van een eigen afvalophaalsysteem (afvalcontainers, moloks, …) via een privé-firma betalen enkel het basisbedrag van 111,35 euro (solidariteitsprincipe). Zij hebben dan ook geen recht op tegoedzakken. Wat moet je doen om in dit geval een vermindering van je afvalfactuur te bekomen? De ophaling van je afval moet gebeuren door een erkend ophaler en de ophaler moet een overeenkomst afsluiten met limburg.net inzake de verwerking van gegevens omtrent huisvuilverwerking voor de OVAM. Een bewijs hiervan moet je binnenbrengen bij het stadsloket, administratief centrum of mailen naar info.milieu@sint-truiden.be.

Sociale tegemoetkoming

Incontinente personen, stomapatiënten en personen met een buikdialyse (peritoneale dialysebehandeling thuis) hebben eenmaal per jaar recht op een sociale tegemoetkoming onder de vorm van 3 rollen grote bordeaux vuilzakken. Deze kan je enkel afhalen bij het stadsloket. Vergeet niet om een doktersattest mee te brengen.

Onthaalmoeders en kinderdagverblijven, die officieel erkend zijn door Kind en Gezin, hebben eenmaal per jaar recht op 5 rollen grote bordeaux vuilzakken, enkel af te halen bij het stadsloket na voorlegging van een bewijs dat ze officieel erkend zijn door Kind en Gezin.

Gezinnen waarvan een persoon recht heeft op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, krijgen een vermindering van hun jaarlijkse afvalfactuur van 40 euro. Dit gebeurt automatisch.

 

 

Created by created by anaXis Nv