ActueelWerken Grote Markt starten 14 september 2015

Sint-Truiden staat aan de vooravond van een grote stadsvernieuwingsoperatie. We investeren de komende vier jaar zowat 25 miljoen euro in meer dan 10 stadsprojecten. We starten op maandag 14 september met de heraanleg van de Grote Markt. Het hart van onze stad wordt volledig opgebroken en krijgt tegen het voorjaar van 2016 een totaal nieuw gezicht. 

Eenvormige terrassen

Zo wordt de voetgangerszone verbreed en krijgen de terrassen op de Grote Markt een eenvormige uitstraling door uniforme overdekte terrassen. Op deze manier vestigen we meer aandacht op de achterliggende gevels en verhogen we de kwaliteit van de overdekte terrassen.

Bovengronds parkeren aan de Grote Markt

Alle bovengrondse parkeerplaatsen op de Grote Markt blijven behouden. Toch wordt de Grote Markt een stuk autoluwer en verkeersvriendelijker. Dat komt doordat we een aantal doorgaande rijrichtingen veranderen. Zo zal het niet meer mogelijk zijn om vanuit de Luikerstraat over te steken naar de Zoutstraat of af te buigen naar de Plankstraat.

Ondergronds parkeren aan het Europaplein

De ondergrondse parking komt niet onder de Grote Markt, maar wel onder het Europaplein. Een parking onder het Europaplein is beter bereikbaar en technisch makkelijker aan te leggen. 

Veel aandacht voor deelgemeenten

Naast de vernieuwing aan de Grote Markt en de winkelstraten investeren we ook fors buiten het centrum. In Brustem krijgen dit jaar verschillende straten een opknapbeurt. Volgend jaar wordt het Dorpsplein heraangelegd en in 2017 volgt de restauratie van de Burcht en omgeving. Daarnaast loopt dit jaar de renovatie van Loods 27 op Brustem bedrijventerrein af voor het hoofdgebouw van DronePort. Hier kunnen startende en innovatieve bedrijven hun intrek nemen. Extra jobs in de stad is ons doel.

Nieuwe sporthal en ontmoetingscentrum

Op de Veemarkt opent dit jaar de gloednieuwe sporthal. De Gazometersite in de stationsbuurt wordt in de toekomst een jongerencampus met appartementen en een ondergrondse parking. In Zepperen wordt een volledig nieuw ontmoetingscentrum gebouwd voor talrijke verenigingen. Alles samen investeert Sint-Truiden zowat 25 miljoen euro in deze grote stadsvernieuwingsoperatie.

 

De 14 projecten die Sint-Truiden een nieuwe stad maken

 Klik hier en ontdek de projectsites van Sint-Truiden. 

 

MinderHinder-platform met inspraak handelaarsverenigingen 

Overleg handelaars en horeca

Alle partijen worden voortdurend betrokken in een MinderHinder-platform onder leiding van een MinderHinder-coördinator.

MinderHinder-coördinator lost problemen op

We duiden deze MinderHinder-coördinator aan voor alle werven. Zijn taak is om eventuele problemen en vragen van bewoners en handelaars in de buurt op te lossen.

 

Created by created by anaXis Nv