cultuurnacht: singer-songwriters op de vrouwenkoer

Wanneer

  • zaterdag 21 september 2024 van 18u tot 22u

Locatie

Vrouwenkoer Minderbroedersklooster
Minderbroedersplein 5 , 3800 Sint-Truiden

Tijdens de cultuurnacht ontdek je een verborgen concertlocatie in de Minderbroederssite,  verscholen achter de hoge kloostermuren. Laat je meevoeren naar de ‘vrouwenkoer’ en geniet van korte optredens van vier veelbelovende vrouwelijke muzikanten op twee kleine, intieme podia.

Kids With Buns, het duo bestaande uit Marie Van Uytvanck en Amber Piddington, brak door met hun weemoedige bedroompop en won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hun debuutalbum "Out of Place" verkent indierock en sad bangers, geïnspireerd door artiesten zoals Nick Drake en Girl in Red. Hun songs behandelen thema's zoals teenage angst en het gevoel van anders zijn.

Emmy d’Arc betovert met haar stem, gitaar en verhalen. Ze trad op met Amy Macdonald en Birdy, en speelde op festivals als Pukkelpop en Gent Jazz. In 2024 verschijnt haar debuutalbum, geschreven en geproduceerd met Jean Blaute. Haar muziek is eenvoudig, oprecht, puur en rauw.

BWANA is het indie-pop/rock project van Friedel Dufait, met melancholische gitaarlijnen en een krachtige zangstem. Ze viel op tijdens Humo's Rock Rally 2022 en Sound Track 2021-2022. Aanbevolen door Pukkelpop-programmeur Eppo Janssen, won ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel 2024.

Fien Deman, alias Ivy Falls, brengt dit jaar een eerlijk indie-folk album uit, geproduceerd door Bram Vanparys (The Bony King). Geïnspireerd door een relatiebreuk en pandemie-ervaringen, verkent ze in haar songs thema's als maatschappelijke normen en geluk. Eerder bracht Ivy Falls twee EP's uit en trad op met Balthazar, Jessie Ware, Sigrid en Mabel.

Deze activiteit is een onderdeel van Fruitfest, fruitig stadsfestival.

Gratis toegang

Organisatie

Trudo's Zondag Gasten
Begijnhof 32 , 3800 Sint-Truiden

Categorieën

Naar top